Hem Om SIGBIAnmäl till vårt nyhetsbrevKontaktSitemap

DIAS Drive100, modulärt drivsystem


Ideal servodrive i förpackningsapplikationer med 2 kW

DIAS-drive 100 är ett modulärt servodrivsystem som är speciellt framtagen för fleraxliga applikationer. Den imponerar med sin ovanligt kompakta byggform och optimerade energiförluster. Med DIAS-Drive 100 serien täcker SIGMATEK upp effektområdet upp till 2 kW, ideal till applikationer och maskiner inom förpackning och palleteringsindustrin.

Olika utförande

Två olika drives, 230 VAC eller 400-480 VAC, finns att välja mellan. Därtill ansluter man 2 olika sorters axmod- uler med antingen 1 eller 2 motoranslutningar, allt efter önskemål, med ett maximalt antal av 8 motorer. Integration av bromsmotstånd och nätfilter samt en optimerad effektförlust bidrar till att de fysiska måtten förblir små och att installationen förblir snabb och enkel. De åtta motorerna ansluts på ett bakplan med en enkel knäppteknik. Måtten för bredd, höjd och djup är 300mm x 155mm x 152mm. Tack vare en väldigt liten cykeltid hos regulatorn så får man utomordentliga servoegenskaper med en överlastförmåga på 300%

Alla gängse återkopplingssystem möjliga

Servomotorer, linjärmotorer, torquemotorer och asynkronmotorer samt trefasiga stegmotorer kan styras och regleras med DIAS-Drive 100. Till det kan alla återkopplingssystem användas. Säkerhetsfunktionerna Safe Torque Off (STO) och Safe Stop 1 (SS1) är i standardutförandet redan implementerade och förenklar integrationen av drivsystemet i maskinens hela säkerhetskoncept.

Sömlöst integrerad i automationslösningen

DIAS-Drive 100 är helt integrerad i SIGMATEKs automationssystem. Drivarna förses av styrningen cykliskt, via den hårda realtidsbussen VARAN, med börvärden (CANopen som extraval). Den sömlösa integrationen av SPS/Industri PC, Motion Control, Safety och visualisering underlättar prog- rammeringen och leder till en förbättrad synkronisering av process och rörelsemönster hos maskinen. Programmeringen utförs i mjukvaruverktyget LASAL. LASAL MOTION erbjuder användaren ett flertal Motion Control funktioner. De täcker upp ett brett spektra av positionering, synkrona rörelser av olika kurvor till styrning av robotar.


Fler pressreleaser