Hem Om SIGBIAnmäl till vårt nyhetsbrevKontaktSitemap

Edge teknologi i Sigmateks styrningar


Ny generation styrningar med EDGE-teknologi

Med den ekonomiskt fördelaktiga EDGE-teknologin presenterar nu SIGMATEK en ny generation styrningar på marknaden för automation. Dessa nya styrningar har bättre och uppgraderad hårdvara med högre prestanda och lägre effektförlust än tidigare modeller. Processorteknologin ifrån Intel byggs in i SIGMATEKs kompakta styrningar CCP 501 och CCP 511 samt i styrpanelerna med TFT touchskärm i storlekarna 5 till 12 tum. Hos touchpanelerna med bild- skärm från 12 tum och uppåt använder SIGMATEK sig utav Intel Atom â processorer. Användaren får härmed en genomgående, skalerbar hårdvaruplattform med full kompatibilitet med mjukvaran.

Låg effektförlust med Edge

Den extremt låga effektförlusten med EDGE-teknologin möjliggör en ännu kompaktare och även fläktlös ventilation av hårdvaran. Det finns nu inga rörliga delar eller annan typ av mekanik som kan orsaka avbrott eller att styrningen därmed går sönder p.g.a. mekanisk förslitning. Eftersom styrningen inte heller behöver något batteri så har användaren en helt underhållsfri styrning. I och med att energiförbrukningen nu minimerats så minskar även problemen med temperaturen i kopplingsskåpen.

Hårdvaruuppgradering

Alla nya styrningar i den hårdvaru-uppgraderade familjen av styrningar från SIGMATEK, är utrus- tade med ett 128 MB flashminne och 64 MB DDR2 RAM.

Gränssnitt

Styrningen har dels en anslutning till VARAN och en till Ethernet för anslutning till ett överordnat styrsystem eller det lokala nätverket. Dessutom finns gränssnitt för USB, CAN och RS 232/485. Mjukvaran till applikationen, operativsystem och även användardefinierad data lagras på ett SD minneskort.

Fler pressreleaser