Hem Om SIGBIAnmäl till vårt nyhetsbrevKontaktSitemap

Glastouch, ATOM-processor och IP65 skydd, allt i samma styrpanel


Högpresterande Control-Panels

SIGMATEKs serie av högpresterande ”all-in-one”-Control-Panels har nu fått ytterligare utökning av två nya touchpaneler till sin familj. Den första, ETV 0551, är utrustad med en analog resistiv TFT-Färg-Touchscreen (IP 54). Ännu mer robust är ETV 0552 som i och med glastouch har en framsida med skyddsklass IP 65 mot damm och vatten. Mellan själva ramen och ytan med glastouch finns det ingen kant vilket underlättar rengöring av panelen väsentligt. Därmed är ETV 0552 ideal för maskiner inom t.ex. livsmedels-, förpacknings-, och medicinteknisk industri.

Fläktlös med 1 GB minne

Dessa fläktlösa styrenheter baseras på SIGMATEK’s innovativa EDGE-teknologi som har en hög prestanda och en extremt låg energiförlust. Båda styrenheterna har 1 GB Flash minne och 64 MB DDR2-RAM. Minne för remanent data är på 512 kB. Det är som lagringsmedia man använder ett micro SD Memory Card, dels för operativsystemet men även för användning av variabler och data och för användardefinierade värden. Som ett extra plus finns dessutom 8 digitala in/utgångar integrerat på panelen.

Flera gränssnitt som standard

Även de olika gränssnitten VARAN-Bus, CAN-bus, Ethernet, USB och USB Mini finns integrerade på undersidan och förenklar anslutningen av ETV 0551/2 i de olika maskinarkitekturer, uppgifter och utmaningar som de ställs inför. Oavsett vilket gränssnitt så programmerar och implementerar man enkelt och smidigt sin applikation med hjälp av färdiga klasser ur utvecklingsverktyget LASAL för att sen ta maskinen i drift med ovan valt gränssnitt. Med LASAL har man ett konsekvent och komplett utvecklingsverktyg till hands för programmering av logik och visualisering. Härmed återkopplar vi till SIGMATEK’s grundidé, PLC, HMI, Motion Control och Safety kombineras till en enda plattform.

För alla möjliga användningsområden finns en passande panel

Med ETV 0551 och 0552 utökar SIGMATEK sin serie av styrpaneler med två stycken 5,7 tums paneler med den prestandastarka EDGE-teknologin. Den helt grafiska HMI:erna med integrerad CPU och touchfunktion finns tillgänglig i följande storlekar: 5,7 – 8,4 – 12,1 – 15 – 17 – 19 tum samt 19 tum i högkantsformat. Härmed har man för varje önskemål inom automation och automatisering en skräddarsydd styrpanel med en perfekt visualisering till ett pris/prestanda förhållande få tillverkare på marknaden kan följa.

Fler pressreleaser