Hem Om SIGBIAnmäl till vårt nyhetsbrevKontaktSitemap

Högpresterande styrningar sätts in i förpackningsmaskiner från RonTech


Förpackningsmaskiner med som sätter krav på synkona rörelser

Matningsmaskin, fördelarmaskin, separeringsmaskin ja namnen är många på maskinen som etablerat sig som en friktionsmaskin. Alla namnen hänvisar till samma område, det gäller platta produkter i alla möjliga utförande och man vill t.ex. portionera ut följesedlar, broschyrer, kort, CD-skivor, de ska räknas och matas fram till en förpackningsmaskin, dessutom ska allt ske position synkront.

Motion Feeder, friktionsmaskiner

Firma RonTech kallar sin familj av friktionsmaskiner för Motion Feeder som arbetar med upp till 500 takter per minut. Begreppet Motion symboliserar maskinens flexibilitet. Matningen sker med en oregelbunden ström av produkter, positionsynkront, vilket gör överföringen av dess produkt till en förpackningsmaskin väldigt anpassningsbar och flexibel. För en optimal separering av produkterna och en optimal överföring har man möjlighet till att justera upp mot 200 parametrar där marknadens övriga maskintillverkare endast har implementerat 5 möjliga inställningar. För att snabbt och flexibelt kunna reagera på sina kunders olika önskemål sätter nu förpackningsspecialisten RonTech från Felsberg bei Schur i Schweiz, in styrteknik, PLC, Motion Control, Visualisering och safety ifrån Sigmatek.

Komplex funktionalitet, smidigt handhavande

Vid första anblicken så ser den höga funktionaliteten och den omfattande möjlighet användaren har att optimera sina parametrar så associerar man ofta ordet komplex med dyr. Inget är dock komplicerat, därför att allt förklarar sig självt genom klara och tydliga beskrivningar och parametrarna för de olika inställningarna ställs in med en enkel knapptryckning. Dyr är den inte heller eftersom flexibiliteten reducerar besvärliga och därmed kostsamma kompromisser, man använder sig utav beprövade standardprodukter.

Dess innovativa och tekniskt krävande funktioner kunde SIGMATEK lösa

När man tog beslut om vilket styrsystem som skulle sättas in lät man inget åt slumpen. Man började direkt med att ta fram en välgjord specifikation på vad det var man önskade och drog igång en ordentlig undersökning. Firma Rontech sökte inte bara efter kvaliteté utan även i hög grad den rådgivning och kompetens för att lösa uppgiften som fanns hos de olika leverantörerna, deras filosofi inom företaget men även hur snabbt man kunde svara mot innovativa och tekniskt krävande lösningar. Klar vinnare på alla punkter blev Sigmatek från Lamprechtshausen utanför Salzburg. Det som övertygade schweizarna var dels hårdvaran hos både styrsystem och drives, utvecklingsmiljön LASAL men även områden så som samarbetet mellan RonTech och Sigmatek under utvärderingsfasen. Chef, Jörg Roncoletta Firma RonTech berättar, ”Förutom de tekniska fördelarna hos Sigmatek så har man även en hög kompetens, ett stort kunnande om maskiner samt en närhet till sina kunder.”

Objektorienterad programmering sedan början på 2000-talet

Utvecklingsmiljöer inom automatisering av maskiner och styrsystem går mer och mer i riktning mot objektorienterad programmering. Med utvecklingsmiljön LASAL har man de senaste 8 åren ägnat sig åt just objektorienterad programmering, klasser och objekt, ärvning av klasser och implementering av gränssnitt. Dessutom knyts de olika objekten ihop med virtuella trådar och ger en grafisk och tydlig översikt hur projektet är uppbyggt. Med denna modulära uppbyggnad som tillämpas både i hårdvaran samt mjukvaran så kortas utvecklingsarbetet ner väsentligt genom att man återanvänder kod. Manuttnyttjar kod som redan är testad och fungerar felfritt i andra applikationer vilket även reducerar tiden för felsökning och testning.

DIAS Drive 100 i Motion Feeder

RonTech sätter nu bland annat in drivsystemet DIAS Drive 100 i alla nya maskiner av Motion Feeder.

Fler pressreleaser