Hem Om SIGBIAnmäl till vårt nyhetsbrevKontaktSitemap

Ny HMI-serie - Multitouch, IP65 och digitala I/O är standard


Maskinens visitkort - HMI-panelen

multitouch IP65 touchpanel
Multitouch panel med IP65. Finns i storlekar från 8.4" till 19". Ethernet är standard. Digitala I/O finns integrerade för anslutning av fysiska knappar i panelens närhet
Maskiners operatörspaneler kan liknas vid "maskinens visitkort", inte helt utan grund. Till sist och syvende, en positiv upplevelse i kombination en tilltalande optik och design påverkar så klart köpet av maskin.
 • Visualiseringen implementeras utan förkunskap i programmering
 • HMI-panel med Multitouch för 10 fingertryck samtidigt
 • HMI-panel för styrning av "fler-CPU"-lösningar
 • HMI-panel med IP65

Den tekniska biten, minst lika viktig!

Även den tekniska aspekten också i högsta grad utslagsgivande. Med SIGMATEKs fokus på HMI-serien ETT siktar man på sofistikerade HMI-applikationer i storlekar från 8.4" till 19". Panelerna utgår ifrån prestandastarka ARM-baserade >>EDGE2<< Dual-Core-Processorer och med projicerande kapacitiv Multitouch-teknologi.
 • HMI för sofistikerade applikationer från 8.4" till 19"
 • Projicerande kapacitiv Multitouch-teknologi

Modernt utseende och positiv upplevelse med multitouch-teknologi

moderna touchpanel
Moderna touchpaneler lyfter maskinens utseende
Multitouch-paneler ger maskiner och anläggningar ett modernt utseende, förmedlar en tidsanda och är därmed en särskiljande faktor. Baserat på multitouch-teknologi kan helt och hållet nya operatörskoncept och element tas fram som ger en positiv upplevelse.
 • Nya operatörskoncept med modern HMI

För skalbara hårdvarulösningar

hmi touchpanel sdias hårdvara
HMI och styrsystem i skalbara lösningar för en flexibla maskinstyringar. Allt programmeras och konfigureras i LASAL, en komplett utvecklingsmiljö för alla steg i projekteringen av den nya maskinen
Den nya HMI-serien är en del utav SIGMATEKs skalerbara och modulära hårdvara med I/O, styrning, visualisering, Motion-Control och Safety. Allt gemensamt under en och samma utvecklingsplattform. Med en sådan transparens har användaren full kontroll på maskinens och styrsystemets alla delar.
 • En utvecklingsmiljö och plattform för alla delar i maskinen och styrsystemet

HMI och övrig maskinstyrning för sig - för en mer stabil maskin och produktion

Genom att skilja på HMI och maskinstyrning och med möjligheten till en "fler-CPU"-lösning så är maskinen bättre rustad mot yttre påverkan. Skulle maskinens HMI slås ut så kan maskinen fortfarande hållas igång. "Fler-CPU"-lösningen låter maskinen bättre hushålla med sina resurser och man enkelt vidareutveckla maskinen och dess moduler efter marknadens krav och önskemål
 • Bättre rustad för framtiden med en "fler-CPU"-lösning
 • Beräkningskapaciteten anpassas och decentraliseras för bättre effektivitet och utnyttjande

ETT - industrianpassade Multitouch-paneler från 8.4" till 19"

touchpaneler 8,4 10,4 12,1 15 19
Multitouchpaneler från 8.4 tum till 19 tum. Widescreen upp till 24" är på gång
Med ETT-serien har SIGMATEK tagit fram industrianpassade Multitouch-paneler, paneler som på ett optimalt sätt kombinerar och förenar multitouchfunktionalitet i hårdvara och mjukvara. I ett första steg kommer serien i storlekarna 8.4", 10.4", 12.1", 15" och 19" i det klassiska 4:3 formatet.
 • HMI-paneler upp till 19" i klassiskt 4:3 format

Klassiska formatet 4:3 för en snabb övergång

Argumentet att först släppa sin HMI-serie i formatet 4:3 och inte widescreen direkt är att låta maskintillverkare snabbt kunna växla över till multitouch-teknologi utan att behöva göra allt för stora ingrepp i maskinens visualisering.
 • Enkel integration av Multitouch i befintliga maskiner tack vare 4:3 formatet

Widescreen med 24" kommer

Redan nu planerar man för att inför widescreen format. Då kommer man att gå ändå upp till 24". I övrigt så är panelen ytterst smidig och byggs in med ett djup av endast 48 mm. På så sätt kan panelerna integreras direkt i maskinen, i en pulpet eller i styrskåpet. Så öppnar SIGMATEK upp för innovativa tillämpningar för HMI
 • Widescreenformat under utveckling
 • Endast 48 mm djup underlättar installation i olika kapslingar och tillämpningar

Gränssnitt för olika maskintyper - 8 digitala I/O direkt i panelen

Gränssnitt interface multitouch touchpanel
SIGMATEKs multitouch-paneler, ETT-serien, kan smidigt och enkelt sättas in i maskiner med olika hårdvarukonfigurationer tack vare alla sina gränssnitt som enkelt nås på undersidan
Multitouchpanelerna är bestyckade med en mängd olika gränssnitt för att kunna tas i drift i i stort sett alla maskintyper. 2 x Ethernet, 2 x USB 2.0, 1 x USB OTG (On-the-Go) och 1 x CAN-Bus tillsammans med 8 digitala in- och utgångar. De digitala in- och utgångarna är tänkta till olika former av knappar och status i anslutning till panelen, signaler där operatörer önskar fysiska knappar för ökad trygghet.
 • 2 x Ethernet för fjärrövervakning och anslutning till Industri 4.0
 • 8 digitala I/O direkt integrerat i panelens hårdvara
 • 2 x USB 2.0
 • 1 x USB OTG (On-the-Go)
 • 1 x CAN

Upplyst bakgrundslogga för extra touch och mervärde

RGB bakgrundsupplyst logga
Den bakgrundsupplysta loggan kan styras från applikationen. Färgen kan väljas fritt och man kan koppla loggans ljus till exempelvis larm med olika blinksekvenser och liknande
ETT-Multitouch-panelerna låter sig presenteras som moderna med fokus på det väsentliga. Med den bakgrundsupplysta loggan får panelerna en speciell touch. Bakgrundsbelysningen kan via applikationen ges valfri färg (RGB). Så kan man ge maskinen en snygg och modern design. Loggan lyser också upp när maskinen går i viloläge. Det är naturligtvis också möjligt att knyta belysningen av loggan vid eventuella larm och därigenom börja blinka.
 • Välj bakgrundsfärg och knyt olika färger för status, alarm och viloläge
 • Låt panelens bakgrundsbelysning variera i styrka efter status
 • Färg ur RGB-skala

Robust och med IP 65

Alla kontaktdon är monterade på undersidan av panelen. Det betyder en väsentligt mycket enklare installation och service. Robust, hög tålighet mot EMC är viktiga egenskaper i SIGMATEKs paneler. Dessutom har man skyddsklass av IP 65. Panelen är helt tät mot damm och enkelt att rengöra.
 • Hög tålighet mot EMC
 • IP 65 är standard - skyddad mot damm och enkel att rengöra

Svepa och zooma - bekanta gester, även med skyddshandskar

Funktioner som vi känner till från exempelvis våra smartphones, svepa och zooma, låter oss ta fram helt nya koncept för maskiner i fråga om operatör- och designmöjligheter. Att scrolla i listor, genvägar med flera fingrar samtidigt med mera realiseras enkelt och snabbt till operatörens stora glädje. Säkerheten ökar när operatören behöver använda fler fingrar för att styra maskinen i kritiska moment. Upp till 10 olika användardefinierade tryck-känsliga ytor som aktiveras samtidigt. Naturligtvis kan man använda touchstift. Operatören kan även använda sig av skyddshandskar.
 • Moderna funktioner så som scrolla i listor och "fler-finger-funktioner"
 • Operatören kan även använda handskar

Hårdvaran i Multitouch-panelen - PCT

Utvecklarna hos SIGMATEK sätter in den s.k. "Projective-Capacitive-Touch"-teknologin, PCT, bakom den robusta glasytan, i ETT-panelerna och realiserar på så sätt alla multitouch-funktionerna. Inuti panelerna gömmer sig ARM-baserade >>EDGE2<< Technology-Dual-Core processor som med sin höga prestanda (2 x 800 MHz) till trots faktiskt har en extremt låg strömförbrukning. 512 MB DDR RAM för program- och datalagring samt 512 MB minne (microSD) för recept-, alarmhantering och loggning av data är standard.
 • Projective-Capacitive-Touch i HMI-panelerna
 • Strömsnål EDGE2 Dual-Core processor

Grafisk accelerator - standard i ETT

En 2D och 3D-accelerator är standard i panelerna och tack vare acceleratorn är ETT-panelerna perfekt för komplexa användargränssnitt. Med acceleratorn kan man med projicerande kapacitiva multitouchpaneler hävda sig jämfört med högupplösande TFT-paneler.
 • Komplexa appliaktioner möjliga tack vare grafisk accelerator

Mycket bra prisbild tack vare smart konstruktion

Med sin konstruktion utan ram har SIGMATEK med sin kapacitiva HMI-serie lyckats närma sig de normalt sätt billigare resistiva operatörspanelerna. Panelens front och folie går att kundanpassa.
 • Multitouch prismässigt i klass med resisitva operatörspaneler
 • Kundanpassad design av panelernas front

Fler pressreleaser