Hem Om SIGBIAnmäl till vårt nyhetsbrevKontaktSitemap

Tillverkningsmaskiner med integrerade robotar


Kortare tid för realisering av komplexa maskiner kräver ett annat tankesätt

portalrobot utvecklingsmiljö maskinstyrning
Realisera maskiner och linjer med en gemensam plattform. Resultatet blir en ökad flexibilitet, ökad produktivitet och lägre kostnader
Att realisera fler och fler komplexa produktionsprocesser på allt kortare tid för att öka effektiviteten och sänka kostnaderna, där har vi utmaningen! Då tar vi hjälp av robotar och dess kinematik för att kostnadseffektivt och flexibelt lösa olika hanteringsuppgifter. Exempel på sådan innovation är maskinkoncept i plastbranschen, livsmedelbranschen, förpackningsindustrin, verktygsmaskiner och montage och hantering. CNC, robotik, styrsystem och Motion Control, allt integrerat i samma plattform förenklar den mekatroniska utvecklingen. Mekatronisk utveckling ger en maskintillverkare mer effektivitet. Mekatronik innebär att man styr mekaniska komponenter med elektronik.
  • Öka effektiviteten och minska kostnaden med automation från SIGMATEK
  • Kortare produktionstid trots komplexa processer
  • Robot och maskin med samma plattform ökar flexibiliteten

Gör som SIGMATEK - en plattform till hela maskinen

SIGMATEKs styrsystem löser hela maskinens automation. Det är möjligt tack vare den centrala och högpresterande CPU:n. CPU:n tar över styrsystemets alla funktioner och uppgifter samtidigt som all fältbusskommunikation för I/O:s och regleringen av servodriften hårdvaruimplementeras och avlastar därmed processorn.
  • All reglering och databearbetning sker i den centrala, högpresterande, CPU:n
 
LÄS MER: Fältbusskommunikation för maskiner i hård realtid

Ett enhetligt säkerhetskoncept med SIGMATEK

Robotlösningar är ofta i behov av en säkerhetslösning. När maskintillverkare ser fördelar i att integrera säkerhetslösningen sömlöst i maskinens styrsystem är SIGMATEK en mycket konkurrenskraftig leverantör av automation och styrning.
  • Sömlöst integrerad säkerhet minskar kabeldragningen
  • Full tillgång till parametrar och variabler via fältbuss
 
LÄS MER: Säkerhet integrerat i maskinen

Värdefullt med kort utvecklingstid av specialmaskiner

De modulära, mekatroniska maskinkoncepten låter maskinbyggare utveckla kundanpassade maskiner på kortare tid än sina konkurrenter. Detta är mycket värdefullt för försäljningen. Mekatroniska system lägger ett stort ansvar på programmerarna. Här har SIGMATEK tagit fram en utvecklingsmiljö med fullt stöd för objektorienterad programmering. Utvecklingsmiljön LASAL (IEC 61131-3 Standard) möjliggör realisering av modulariseringen även i mjukvaran.
  • Specialmaskiner utvecklas och tillverkas likt seriemaskiner med objektorienterad programmering
 
LÄS MER: Maskiner med objektorienterad programmering

Objektorientering redan år 2000 - utan några begränsningar

LASAL utvecklingsmiljö
Utvecklingsmiljön som speglar maskinens hårdvara mjukvarumässigt
SIGMATEK var först med objektorienterad programmering, OOP, inom automation och är fortfarande en av få leverantörer av styrsystem med OOP integrerat i sin utvecklingsmiljö. Idag är OOP en självklarhet inom mjukvaruutveckling vilket har bidragit till att allt fler styrsystem går att komplettera med funktioner som liknar objektorienterad programmering, däremot med en mängd begränsningar.
  • Objektorienterad programmering fullt integrerat
  • Objektorietnerad programmering utan begränsningar

Fler pressreleaser