Hem Om SIGBIAnmäl till vårt nyhetsbrevKontaktSitemap

Trådlös operatörspanel med rotary encoder


Full säkerhet och mycket lång räckvidd med trådlös operatörspanel från SIGMATEK - nu med de efterlängtade rotary encoders

HGW trådlös operatörspanel rotary encoders
Den trådlösa operatörspanelen med integrerat nödstopp kommer med rotary encoders som tillval, efterlängtat vid arbeter i och kring robotceller
Att ha en klar och tydlig överblick med trådlösa, mobila paneler, är det möjligt? Ja det är det och lösningen finns hos SIGMATEK. SIGMATEK garanterar full säkerhet och dessutom underlättas handhavandet med tre integrerade rotary encoders då man exempelvis ska positionera och rikta in sina robotar.
 • Operatörens räckvidd sträcker sig nu så långt ert WLAN når
 • Rotary encoders underlättar små små förflyttningar och positioneringar vid teach-in av robotar och maskiner

När allt fungerar är det bra - När det inte fungerar önskar man en trådlös lösning

Vanligtvis står operatören vid sina maskiner framför en fast installerad panel eller, om vederbörande har tur, så finns det en trådbunden mobil operatörspanel. Om maskinen fungerar utan problem är allt bra. Men speciellt vid installation och formatomställningar måste eftermonterings- och underhållsarbeten utföras på olika platser runt maskinen. Man måste då kunna positionera sin maskin till nya lägen. Eller när robotar ska göra en teach-in med nya positioner. Säkerheten för att skydda anställda är högsta prioritet här: En nödstoppsknapp på operatörspanelen måste alltid vara inom räckhåll.
 • Trådlös operatörspanel med nödstopp för full säkerhet från SIGMATEK
 • Inte längre risk att snubbla över mobila operatörspanelers kablage
 • Nödstoppsknappen på panelen är alltid inom räckhåll

Kabeln är borttagen

BWH basstation trådlös kommunikation
Basstationen BWH är länken mellan den trådlösa operatörspanelen och styrskåpet
Om operatörspanelen är permanent installerad behövs ofta två kollegor som hjälps åt och man får kommunicera genom att prata, kanske skrika om det är mycket oväsen i lokalen. Om operatörspanelen är ansluten med kabel och man kan bära den med sig så är ofta räckvidden inte tillräcklig, kabeln är i vägen och i värsta fall kan man snubbla över kabeln och skada sig. Med SIGMATEKs nya trådlösa panel HGW 1033-32 så är användarvänlighet högsta prioritet. Utöver dataöverföring via WLAN är oepratörspanelen utrustad med nödstop, dödmansgrepp, nyckelvred, en högupplöst 10,1-tums skärm med multitouch och tre rotary encoders.
 • En person kan nu göra två personers arbete med hjälp av SIGMATEKs trådlösa operatörspanel
 • 10,1 tums skärm med multitouch
 • Operatörspanelen kommunicerar via WLAN

Smidigt med rotary encoders

Utan kabel kan operatören komma mycket närmare sin maskin eller roboten och har därmed full överblick av processen där den sker. De integrerade säkerhetselementen, dödmansgrepp, nyckelvred och nödstopp säkerställer den full säkerhet och trygghet för operatören. Dessutom gör panelens tre rotary enkoders på framsidan hela processen med inställning av positioner och hastigheter särskilt bekväm. Operatören kan hålla ett öga på maskinen eller roboten och till exempel flytta axlarna nästan blint med hjälp av sina rotary encoders. Dessutom kan flera robotceller manövreras och övervakas med bara en panel. För detta ändamål har man en 7-segmentsdisplay inbyggd på panelens front för en tydlig identifiering av vilken maskin man är ansluten till. Dataöverföringen, oavsett om det är standard data för visualisering eller säkerhetsdata från nödstoppet, så tas den om hand av basstationen BWH 001 enligt Black-Channel-principen. Tillförlitligheten ökar genom den redundanta dataöverföringen på både 2,4 och 5 GHz bandet. Visualiseringen realiseras med en EDGE2-processor och det integrerade batteripaketet. Batteriet är dimensionerat för och garanterar 2 timmars kontinuerlig drift innan nästa laddning. HGW 1033-32 stöder OPC UA-kommunikation och har USB-gränssnitt som standard.
 • Kom närmare maskin och process där allt sker och slipp ta hjälp av en kollega varje gång
 • Rotary encoders underlättar hanteringen av positionering av maskinens olika axlar
 • Redundans tack vare att all data skickas både på 2,4 och 5 GHz bandet


Fler pressreleaser