Hem Om SIGBIAnmäl till vårt nyhetsbrevKontaktSitemap

Förpackningsindustrin


Hög prestanda och hög flexibilitet efterfrågas

Kraven på maskiner och utrustning ökar hela tiden: mindre partistorlekar, mer flexibla produkt- och formatändringar samt högre produktionshastighet. Modulära maskiner och utrustning med ett integrerat automations system som är lika modulärt ger bästa kostnadseffektivitet och flexibilitet.
 • SIGMATEK har en kompakt, kraftfull och skalbar hårdvara
 • Utvecklingsmiljön är licensfri, objektorienterad och följer IEC 61131-3

Kundcase: Förpackar 350 chackladkakor i minuten - Åtkomlig via Internet - implementerad med SFC

förpackningsmaskin lareka förpackar choklad
Lareka jobbar med SIGMATEKs automationslösning och kan förpacka 350 chockladkakor i minuten
Lareka är en tillverkare av förpackningsmaskiner som förpackar chocklad. Maskinen sätter in både SIGMATEKs hårdvara och och mjukvara. Med Inudstri-PC, I/O-moduler, DIASDrive 100 och 15 tums touchpanel är lösningen komplett. Maskinens källkod är programmerad i SFC, Sequential Function Chart.Läs mer om Lareka och deras förpackningsmaskin här.
 • Smart hårdvara som dessutom är kompakt och prisvärd
 • Programmera så som du är van, med SFC, LADDER m.m.
 • Maskinen ansluts till Internet utan kostnad
 • Licensfri utvecklingsmiljö
 
LÄS MER: Maskin förpackar choklad i hög hastighet

Kundcase: Utvecklar en kundspecifik maskin på en vecka

racupack förpackningsmaskin kundspecifik maskin
Racupack implementerar en kundspecifik förpackningsmaskin på en vecka, allt tack vare utvecklingsmiljön LASAL
Racupack är en tillverkare av maskiner för kartong. Deras konkurrensfördel är att de mjukvarumässigt har implementerat en maskin med sina grundfunktioner. Med utvecklingsmiljön LASAL skräddarsyr man sedan en lösning efter kundens önskemål och de grundfunktioner som man har att utgå ifrån. Läs mer om Racupacks förpackningsmaskiner och om hur man implementerar en kundspecifik förpackningsmaskin på en vecka.
 • Modern programmeringsteknik förkortar utvecklingstiden
 • Objektorienterad programmering -> färre antal buggar
 • Sömlöst integrerad säkerhet i hela styrsystemet
 
LÄS MER: Från ett grundprojekt utvecklar vi en ny maskin på en vecka

Kundcase: Modulär produktionslinje för hamburgare - Realiserades på 6 månader

produktionslinje förpackningsmaskin
40 meter produktionslinje för hamburgare åt Lidl i USA
Sleegers Technique är specialiserade på kundanpassade maskiner för livsmedelsindustrin. Man bygger sina produktionslinjer med hjälp av egenutvecklade funktionella standardmoduler. I detta kundcase berättar vi om en 40 meter lång produktionslinje för hamburgare med hela 20 funktionella moduler. Projektet realiserades på 6 månader!
 • En operatörspanel övervakar hela linjen
 • Kombinationen av standardmoduler resulterar i en kundanpassad maskin
 • Dessutom loggas alla ändringar av parametrar.
 
LÄS MER: Läs mer Modulär produktionslinje för hamburgare

Kundcase: Kortare cykeltid kräver säker dataöverföring - Viktigt inom förpackningsindustrin

fältbussen VARAN hård realtid
Förpackningsmaskinstillverkaren Case Packaging System bygger maskiner bland annat för frysta produkter. Att paketteringen sker snabbt och säkert är viktigt och då är fältbussen VARAN optimal
Ju mer komplex en förpacknignsmaskin blir och ju fler axlar som ska synkroniseras, desto viktigare är korrekt dataöverföring. Fältbussen VARAN har en cykeltid på < 100µs och hinner dessutom reptera felaktiga datapaket inom samma busscykel. Utan korrekt data och värden vet vi inte vad som sker! Läs mer om Case Packaging System och hur fältbusskommunikation i hård realtid är avgörande för deras maskinlinje.
 • Förpackningsmaskin med 32 motorer
 • Felaktiga datapaket repeteras upp till 2 ggr inom samma busscykel - Unikt inom automationsbranschen
 • Ju kortare busscykel desto större krav på säker och korrekt data -> VARAN
 
LÄS MER: Ökad effektivitet i förpackningsindustrin med Ethernetbussen VARAN

För mer effektivitet: integrerad och komplett lösning

SIGMATEKs kärnkompetens är integrerade, kompletta automationslösningar: Motion-control med integrerad säkerhets- och servoteknik samt robotik. SIGMATEKs utvecklingsmiljö stödjer en mekatronisk tillvägagångssätt som på så sätt gör utvecklingen enklare. Med SIGMATEKs branschkunskap inom primär- och sekundärförpackningar, livsmedel och drycker samt läkemedelsindustrier tar man fram den bästa och mest effektiva lösningen för .

Utvecklingsmiljö med standardfunktioner - återanvänd programkod sparar tid

Oavsett om det ska produceras, doseras, fyllas, formas, skäras, tätas, märkas, stämplas, sorteras, förpackas, vikas eller staplas - för enskilda förpackningsmaskiner, komplexa system eller hela förpackningslinjer - så stödjer SIGMATEKs omfattande utvecklingsmiljö ett öppet och OMAC PackML-kompatibelt maskinkoncept.
 • Objektorienterad programmering
 • Grafisk presentation av källkoden
 • Programmera i LADDER, SFC, Strukturerad Text m.m.

Modulär lösning: Öka flexibiliteten - minska kostnaderna

SIGMATEKs stora urval av skalbara hårdvarukomponenter möjliggör en flexibel och kundspecifik konfiguration, vilket tack vare dess kompakthet sparar utrymme i styrskåpet. Med högpresterande processorer, I/O-svarstider under 100 ms, HMI med IP65, integrerad säkerhet och energieffektiv drivteknik är dina maskiner väl rustade. De höga kraven på dynamik, acceleration, start/stopp-cykler och en perfekt synkronisering av varje process och rörelse koordineras perfekt i realtid.

Mjukvaruutveckling: Effektivitet möter komfort

SIGMATEKs utvecklingsmiljö LASAL (IEC 61131-3-Standard) möjliggör en mekatronisk konstruktion. Objektorienterad programmering med grafisk representation förser programmeraren med tydlig och modulär mjukvarudesign. Fördefinierade branschspecifika funktions så som tryckmärkning, decoiler eller robotkinematik ger en kortare Time-to-market. FDA-krav på maskiner inom läkemedels-, livsmedels- och dryckesindustrin kan uppfyllas med LASAL. Med webb- och/eller en VNC-server är fjärråtkomst med smartphones eller surfplattor möjlig. Programuppdateringar med hjälp av USB-minne förenklar service och underhåll.

En kontaktperson för automationslösningens alla delmoment

En systemleverantör ger dig fördelen att ha bara en kontaktperson för alla delmomenten. Som ett medelstort, ägardrivet företag kan SIGMATEK snabbt och flexibelt reagera på marknadens krav. Tack vare många års branscherfarenhet och omfattande teknisk kunskap låter SIGMATEK dig leda marknaden.


Fler kundcase