Sök
Stäng denna sökruta.
Automation 4.0

Automation 4.0

Flexibel automation och teknologi för smarta fabriker

Internet of Things, Industry 4.0, digitalisering och Smart Factory – det är nyckelorden som vi ser överallt och som signalerar en förändring inom industriell maskin- och systemtillverkning.

Copyright SIMGATEK GmbH

Moderna styrsystem, uppkoppling och effektiv hantering av big data är några framgångsfaktorer på vägen mot smarta maskin- och systemkoncept. Men vilken information och data är det som hjälper till att optimera produktionsprocessen, var ska all data analyseras, vilka algoritmer och regler gäller för att optimera datan? Smarta fabriker erbjuder många möjligheter och nya digitala affärsmodeller – på vägen finns det dock många utmaningar att möta.

Den digitala fabriken kallar: Efterfrågan på flexibelt implementerbara maskiner, hantering av big data och global uppkoppling.

Som automationspartner stödjer SIGMATEK dig i denna utmaning, en utmaning som sträcker sig långt bortom den nuvarande förståelsen för maskinstyrning. Förutom sekvens- och processkontroll, inklusive motion-control och säkerhet, måste ett brett utbud av data samlas in till överordnade system och även levereras snabbt och säkert. SIGMATEKs extremt kompakta, modulära och skalbara hårdvara med edge computing och säker fjärråtkomst stödjer framtidens maskin- och systemkoncept. Det är här SIGMATEKs omfattande maskin- och applikationskunnande kommer in.

Trådlös operatörspanel - fri rörlighet

All information tydligt i ett enda ögonkast – dessutom mobilt: WLAN-panelen, HGW 1033-3, ger maximal frihet och finns även tillgänglig med säkerhetsfunktionerna nödstopp, död mans grepp och nyckelbrytare. HGW 1033-3 har även stöd för roaming för ytterligare utökat arbetsområde.

Fjärruppkoppling och molntjänst

Säkra alternativ till fjärruppkoppling ökar tillgängligheten för din maskin. Med SIGMATEKs molnbaserade ”Remote Access Platform” (RAP) kan du utföra programuppdateringar, felsökning och underhåll som om du var direkt på plats.

Datalagring och Edge Computing

PC 521 gör det möjligt att hämta en omfattande mängd data och parametrar från både maskiner och anläggningar för att lagras lokalt utan att påverka den pågående driften. Med Edge Computing kan datorn filtrera all data enligt individuella specifikationer och endast vidarebefordra relevant information till molnet.

Maskinkoncept 4.0

Maskinkoncept 4.0 bygger på ett ökat, såväl som säkert datautbyte med det lokala nätverket hos ett företag eller molnet.

Webbaserad visualisering

LASAL VISUDesigner är baserad på webbteknologier som HTML5, CSS3 och JavaScript, och gör att visualiseringar kan skapas enkelt och flexibelt.

Säkerhetslösning

Det slimma och modulära S-DIAS Safety kan på ett flexibelt sätt integreras i standard S-DIAS, men kan även användas som en fristående säkerhetslösning.

Underhåll och service

Det förutsägbara underhållet bidrar till att öka maskinens tillgänglighet. S-DIAS-systemet erbjuder ett brett utbud av moduler.

Smart Factory - Datainsamling

Data, data, data – i Smart Factory blir effektiv datainsamling och intelligent datahantering kombinerat med konsekvent uppkoppling allt viktigare.

Distribuerade PLC:er

Med distribuerad intelligens kan specifika krav tillgodoses flexibelt i olika topologier – oavsett om det är en träd-, stjärn- eller linjestruktur.

LASAL AddOn

Bekväm och smidig programmering med LASAL-AddOn:s. Det är funktionsspecifika templates som innehåller både programkod och visualisering, redo att användas i din maskin.

Modulär, öppen och framtidssäker

Som ett led i ”Internet of Things” har SIGMATEK fokuserat på distribuerad intelligens. Det möjliggör för en modularisering av ert maskinkoncept, helt enkelt ett bättre resursutnyttjande. Maskinen delas upp i mekatroniska enheter med applikationer och funktioner, utrustade med lämplig processorkraft. Varje enhet ansvarar för sina funktioner och utbyter information med närliggande mekatroniska enheter och PLC:er efter behov. För dig som maskintillverkare har detta fördelen att man inte behöver överdimensionera sitt ofta centralt placerade PLC och reservera datorkraft för något som eventuellt i framtiden kommer att användas.

Med OPC UA kan processdata utbytas oberoende av plattform och tillverkare. OPC UA har redan etablerat sig som en internationell standard för kommunikation 4.0. En effektiv lösning för horisontell M2M, samt vertikal kommunikation mellan maskinen eller systemet med kontor och kontrollnivå (MES, ERP, SCADA), eller till molnet tillhandahålls därmed. Med SIGMATEK-system kan OPC UA-klienten såväl som serverfunktionen implementeras mycket enkelt

Att bygga ett nätverk av maskiner och system, fjärrunderhåll och mjukvaruuppdateringar via Internet samt datautbyte med MES- eller ERP-system upp till molnkommunikation ställer allt högre krav på datasäkerhet i hela produktionsprocessen. Här säkerställer SSL-kryptering via VPN den nödvändiga datasäkerheten. SIGMATEK har VPN-tunnling integrerad i styrsystemet. SIGMATEKs molnbaserade plattform för fjärruppkoppling ger dig ett brett utbud av uppkopplingslternativ för att underhålla och övervaka dina maskiner.

 

Hos SIGMATEK är Safety sömlöst integrerat i styrsystemet. Säker data sänds via den integrerade bussen, såväl som Ethernet TCP/IP-nätverk och även över WLAN. För detta ändamål används Black-Channel principen.

Intelligenta sensorer i kombination med moderna styrsystem gör det möjligt att samla in eller övervaka tillstånd hos komponenter, maskiner och system i realtid (tillståndsövervakning). Exempel på detta är vibrationer, temperatur eller effekt. Förutsägbart underhåll använder dessa data för att förutsäga utvecklingen av maskinens tillstånd och planera serviceintervaller. För dig som maskintillverkare öppnar detta nya serviceområden. Styrsystemet S-DIAS tillhandahåller moduler för mätning av energiförbrukning, ström, spänning, temperatur och vibrationer. För anslutning av smarta sensorer erbjuder SIGMATEK bland annat IO 011 en modul med SDCI-mastergränssnitt (I/O-länk).

De krav som nätverksbaserad, digital produktion ställer på maskiner och system hänger samman med ökande komplexitet. I framtiden kommer mjukvaran därför bli en allt större del. Att implementera komplexa applikationer så enkla att vem som helst kan använda dem ger ett avgörande mervärde enligt easy2use-metoden. Det objektorienterade allt-i-ett-utvecklingsmiljön LASAL stödjer dig med flexibelt designade koncept – i alla faser av projektet. Med det webbaserade LASAL VISUDesigner (HTML5, CSS3, JavaScript) blir din visualisering oberoend av hårdvaruplattformen.

Ladda ner broschyr

Objektorienterad programmering

Objektorienterad programmering förenklar arbetet och utvecklingen med nya maskiner. Utvecklingstiden kortas ner och därmed även kostnaden.

Wireless HMI

Öka operatörens räckvidd med en trådlös operatörspanel och integrerat nödstopp. För ytterliggare längre avstånd finns stöd för roaming, också som en standard lösning.

Flexibel säkerhet

Med Safety-Hotswap bygger man upp sin produktionslinje eller AGV-flotta under drift. Anslut eller koppla bort nödstopp och säkerhetskretsar. Kabelbundet eller trådlöst, ni väljer. Mobil datakommunikation, 5G, stödjs också.

Automation 4.0

SIGMATEK har hårdvaran för Automation 4.0. Trådlös operatörspanel för ökad räckvidd, trådlös safety mellan decentraliserade styrningar och sömlöst integrerad fjärruppkoppling.

Obegränsade systemlösningar

SIGMATEK skräddarsyr din automationslösning med standard hårdvara. En decentraliserad och modulär approach sänker kostnaderna och ökar flexibiliteten för "batch-one".

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå